Nieuwe directeur voor GreenlinQdata

PERSBERICHT

Nieuwe directeur voor GreenlinQdata

Zoetermeer – Gerard Flinterman (43) is per 1 juni aangesteld als directeur van GreenlinQdata (onderdeel van LTO bedrijven). Hij volgt interim-directeur Frank Pisters op. Flinterman heeft ruime ervaring in de tuinbouw, die in zijn nieuwe functie goed van pas komt.

Flinterman begon als paprikakweker op het familiebedrijf in Loosduinen. Hij studeerde bestuurskunde en overheidsmanagement aan De Haagse Hogeschool. Vervolgens werkte hij onder meer als locatiemanager bij Opti-flor in Monster en Levoplant in Honselersdijk.

‘Ik kom uit de productiewereld. Daar merkte ik dat er behoefte is om de papieren rompslomp te automatiseren. GreenlinQdata kan ondernemers in de land en tuinbouw daarbij helpen’, zegt Flinterman over zijn nieuwe functie.

Als directeur wil hij de naamsbekendheid van het bedrijf vergroten en ervoor zorgen dat meer (glas) tuinders gebruik gaan maken van de door GreenlinQdata aangeboden diensten. ‘GreenlinQdata is een dochteronderneming van LTO Bedrijven en ondersteunt ondernemers in de land- en tuinbouw en hun afzetorganisaties om hun positie in de keten te versterken op basis van praktische en slimme informatiesystemen. Met onze producten ondersteunen we ondernemers bij tracking en tracing, teeltregistratie en auditing’, zegt hij.

‘Wij helpen telers in de land- en tuinbouw bij de registratie en rapportage van alle informatie rondom de teelt en we zorgen voor uitwisseling van deze informatie richting telersverenigingen en handelshuizen. Op deze manier draagt GreenlinQdata bij aan een papierloze, digitale tuinbouwketen.’