Menu

Digitale hulp voor certificaat ‘PlanetProof’

Een certificaat verkrijgen van ‘On the way to PlanetProof’ of GlobalG.A.P. is misschien wel niet zo moeilijk als het lijkt. De tool Agriplace van GreenlinQdata helpt telers een eind op weg en digitaliseert de certificering grotendeels.
Basis voor het keurmerk vormt een papieren handboek. Dat betekent dat telers tijdrovend moeten bladeren en zoeken in dat boek om te weten waar en hoe ze moeten voldoen aan de eisen. Een speurtocht die elk jaar opnieuw doorgeworsteld wordt, omdat On the way to PlanetProof de normen regelmatig bijstelt (1 januari 2020 word de nieuwste update verwacht).
Digitale oplossing
GreenlinQdata omzeilt met Agriplace het papieren handboek. Het systeem werkt met een digitale versie van de eisen en normen. Door de eigen gegevens in te voeren, legt de teler de basis voor het uiteindelijke certificaat. Het systeem vinkt aan de hand van de ingevoerde gegevens de onderdelen af uit On te way to PlanetProof waar het bedrijf al aan voldoet. Verder zet het systeem op een rij welke maatregelen nog ontbreken om het certificaat te verkrijgen. Ook geeft Agriplace aan waar nog bewijsstukken nodig zijn. 

Als alles klaar is en het bedrijf voldoet aan de normen voor klimaat, milieu en natuur, biedt het systeem van GreenlinQdata de mogelijkheid om deze zelfbeoordeling te delen met de auditor. Daarmee lopen ook de beoordeling en toekenning van het certificaat vlotter.

Meer certificaten en updates
De winst van deze tool zit misschien nog wel meer in het vervolg. De ingevoerde gegevens kunnen ook direct voor andere certificaten worden gebruikt zoals GlobalG.A.P.  Dat maakt het gemakkelijker om aan meerdere certificaten te voldoen.
Herbeoordeling bij een update van de normen gaat ook veel vlotter dan bij de papieren weg. Bij wijze van spreken met een druk op de knop zien telers of ze al aan de nieuwe normen voldoen, dan wel wat er moet gebeuren om de volgende stap te kunnen maken.
Zie ook: https://greenlinqdata.nl/producten/agriplace/

Vragen?

Onze servicedesk is dagelijks van 8:00 tot 16:30 beschikbaar voor vragen:

085 2240090

Wij zijn gevestigd in het Hortiversum.

Louis Pasteurlaan 6
2719 EE Zoetermeer

Outro Strip

Mauris ante augue, fringilla non accumsan at, imperdiet vel ipsum. Nunc hendrerit, felis nec hendrerit varius, lacus leo euismod mi, a pulvinar sapien libero.