Menu

28 juni 2019 – Duurzaamheid en het behalen van de bijbehorende certificaten wordt ook in de sierteelt steeds belangrijker. Daarom is de certificering van bloem- en siergewassen nu toegevoegd aan het platform van AgriPlace. Veel telers in de groente- en fruitsector maken al jaren gebruik van de dienst en vanaf nu is het platform ook beschikbaar voor alle producenten in de sierteelt. De sierteelt versie is ontwikkeld in samenwerking met het adviesbureau voor de glastuinbouw DLVge en GreenlinQdata verzorgt de implementatie van de software.

Met het platform kunnen individuele producenten, telersgroepen, handelaren of voedselproducenten hun gehele certificeringsproces stroomlijnen en alle relevante documenten beheren. De GLOBALG.A.P. bloemen- en siergewassen is hier nu ook aan toegevoegd. De standaard dekt de volgende thema’s: teeltmateriaal, bodem- en substraatbeheer, gebruik van kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen, oogst en na-oogstbehandelingen, maar ook duurzaamheid en sociale thema's komen aan de orde. Het platform is onafhankelijk dus de telers kunnen zelf kiezen tussen de certificerende instanties.

Via een stappenplan worden telers door een online vragenlijst geleid. Alle benodigde documenten, foto’s en andere bewijsstukken worden op het platform opgeslagen. Aan de hand van deze bewijsstukken wordt de vragenlijst voor de certificering  grotendeels automatisch gevuld. Het enige dat dan nog rest is het beantwoorden van de overige relevante vragen. Met één klik kunnen vervolgens de gegevens en de beoordeling direct met een auditor worden gedeeld. Alle gegevens zijn veilig opgeslagen in een beschermde database. De gebruiker beslist zelf wat er met zijn gegevens gebeurt en met wie de informatie wordt gedeeld. 

AgriPlace maakt eisen inzichtelijk, structureert de gegevens en bespaart zo veel tijd die nodig is om te certificeren. Eigen applicaties (bijvoorbeeld voor teeltregistratie) kunnen daarbij gebruikt worden. Op dit moment zijn de volgende certificaten los van elkaar te behalen: GLOBALG.A.P., GRASP, PlanetProof, Tesco Nurture​, AH protocol, Cosun​ en VVAK. Het platform geeft een duidelijk overzicht van alle certificaten en hun status. Bovendien wordt informatie van verschillende jaren hergebruikt en uitgewisseld tussen de certificaten onderling, waarmee het behalen van andere certificaten sneller en eenvoudiger wordt.

 

Meer informatie vindt u op www.greenlinqdata.nl/agriplace

 

Vragen?

Onze servicedesk is dagelijks van 8:00 tot 16:30 beschikbaar voor vragen:

085 2240090

Wij zijn gevestigd in het Hortiversum.

Louis Pasteurlaan 6
2719 EE Zoetermeer

Outro Strip

Mauris ante augue, fringilla non accumsan at, imperdiet vel ipsum. Nunc hendrerit, felis nec hendrerit varius, lacus leo euismod mi, a pulvinar sapien libero.