Menu

Veelgestelde vragen AgriPlace

Op deze pagina vindt u antwoorden op enkele veelgestelde vragen en enkele handige weekjes voor het gebruik van AgriPlace.

Wat zijn de verschillen tussen GlobalG.A.P. versie 5.1 en versie 5.2?

GlobalG.A.P. versie 5.2 bevat twee nieuwe vragen, namelijk:
1. In de module Alle Agrarische Bedrijven is de vraag 17.1 toegevoegd. “Beschikt de producent over een gedocumenteerde procedure voor niet-conforme producten en is deze geïmplementeerd?” Dit is een MAJOR-vraag.
2. In de module Groente en Fruit is vraag 5.9 toegevoegd, dit betreft labeling van het product. Deze vraag heeft twee MAJOR subvragen. 

Daarnaast zijn er twee aanvullingen in de module Groente en Fruit:
1. In vraag 5.1.1 wordt nu het gehele transportproces benoemd van oogsten tot in het bedrijf. In de oude versie stond "tot aan de poort van het bedrijf". Dit is zolang het product in eigendom is. Hier valt dus ook het transport naar bijvoorbeeld een opslag- of sorteerlocatie onder. 
2. Ook in de vraag 5.2.6 van de module Groente en Fruit is het transport “tot aan de ingang” van het bedrijf weggelaten. Tevens wordt in deze vraag “het verpakt” product genoemd.

Indien u gecertificeerd bent voor bloemen en planten (FO) en/of opkweekmateriaal (PPM), is alleen vraag AF 17.1 extra toegevoegd.

Voor de nieuwe vragen zijn twee nieuwe hulpdocumenten gemaakt.

Hoe kan ik snel zoeken in de lijsten op het scherm?

Door de toets ctrl en de letter F tegelijk ingedrukt te houden op uw toetsenbord, verschijnt er een zoekbalkje op uw scherm. Hier kunt u trefwoorden invullen waarnaar u kunt zoeken op de pagina, zodat u minder hoeft te scrollen. U kunt ook het menu aan de linkerkant gebruiken op snel naar een hoofdstuk te springen.

Hoe kan ik snel doorklikken naar de vragen bij bewijsstukken?

Op het tabblad "Bewijsstukken" kunt u per bewijsstuk zien aan welke vragen deze gekoppeld zijn. Door op de link te klikken wordt u rechtstreeks naar de vraag geleid. Terug naar de bewijsstukken gaat via de browser zelf, klik - afhankelijk van uw browser - op 'vorige' of klik op het pijltje naar links.

Zie onderstaand plaatje voor een voorbeeld.

Kan ik de bewijsstukken en toelichtingen meenemen naar een nieuwe beoordeling?

Nadat u een nieuwe beoordeling bent gestart en uw gewassen heeft toegevoegd, klikt u op het tabblad Bewijsstukken en wordt u gevraagd of u de bewijsstukken van een vorige beoordeling wilt hergebruiken. Als u de juiste beoordeling aanvinkt en op OK klikt dan worden de bewijsstukken gekopieerd naar de juiste vragen in de nieuwe beoordeling.
Open een bewijsstuk en pas de gegevens waar nodig aan. Bij een Agriform zet u onderaan een vinkje als zijnde uw handtekening.
Er zijn in elke beoordeling ook zgn. 'Optionele bijlagen'. Deze worden ook gekopieerd en kunnen dienen als extra bewijsstukken voor uw auditor.

Waar kan ik een overzicht vinden van het resultaat van de zelf-audit?

Onder het laatste hoofdstuk "Afsluiten" kunt u in de zin "klik hier voor een rapport van uw (zelf)beoordeling" op het woord "hier" klikken. Er opent dan een nieuwe pagina met een overzicht van uw zelfbeoordeling. Zie onderstaand plaatje.

Met dit rapport heeft u een overzicht van uw resultaten.

Hoe kan ik een beoordeling verwijderen?

Open de beoordeling die u wilt verwijderen door hem aan te klikken. Open de knop Acties onder het tabblad Overzicht en kies Beoordeling verwijderen.
Let u wel op dat u de juist beoordeling verwijdert!
U kunt dit controleren bij de kolom 'Progressie', daar staat het aantal ingevulde vragen van het totaal aantal vragen bijv. 0/108.

Vragen?

Onze servicedesk is dagelijks van 8:00 tot 16:30 beschikbaar voor vragen:

085 2240090

Wij zijn gevestigd in het Hortiversum.

Louis Pasteurlaan 6
2719 EE Zoetermeer

Outro Strip

Mauris ante augue, fringilla non accumsan at, imperdiet vel ipsum. Nunc hendrerit, felis nec hendrerit varius, lacus leo euismod mi, a pulvinar sapien libero.