“Dit programma biedt fruittelers alles’

GreenlinQdata is al jaren actief in het fruit en ziet een enorme toename aan vraag om hun product. De software is toepasbaar voor alle typen fruitteelt. Het programma is toegankelijk qua prijs en gebruiksvriendelijkheid, altijd up-to-date, werkt volgens laatste standaarden voor dataveiligheid en is makkelijk deelbaar met de rest van de keten. 

Eén van de gebruikers is toonaangevend zachtfruitbedrijf Jong Fruit B.V. uit Dongen. Het bedrijf bestaat uit vijf locaties en teelt aardbeien, frambozen en bramen onder 21,5 hectare glas en 2 hectare bramen buiten, en heeft een eigen opkweek van bramen- een aardbeiplanten. Teeltspecialist Rob van Leijsen werkt sinds twee jaar met GreenlinQdata. Hun vorige programma stopte ermee, GreenlinQdata werd geadviseerd en ook zijzelf kwamen erop uit dat dit programma het meest gebruiksvriendelijk is.

Rob: ‘Ik ben er tevreden over. Het invoeren werkt makkelijk en de voorraad wordt goed bijgehouden. Het programma en de middelen zijn up-to-date en er wordt aangegeven wanneer er middelen uitgaan. Het biedt alles wat we nodig hebben, we kunnen de juiste data invoeren en exporteren voor certificeringen.’ Hij vervolgt: ‘De afzetpartij kan meekijken naar de uitgevoerde gewasbescherming, dat is ook een positief punt. Je kunt makkelijk bewijzen dat je de richtlijnen hebt aangehouden en bij controles kan de afzetpartij inloggen via GreenlinQdata.’

Tekst en beeld: nlfruit.org/