GreenlinQdata biedt alternatief voor MPS

Uiterlijk 31 december van dit jaar vraagt FloraHolland aan alle aanvoerders om een digitale milieuregistratie te voeren. Op dit moment is MPS de enige aanbieder die voldoet aan de gestelde normen. Maar een nieuwe samenwerking brengt hier binnenkort verandering in. GreenlinQdata en GlobalG.A.P. werken aan een complete oplossing voor Nederland en een aantal andere Europese landen.

GlobalG.A.P. gaat voor het invullen van de digitale milieuregistratie-eis samenwerken met bestaande bedrijfsmanagementsystemen of registratiehulpmiddelen. In Nederland pakt GreenlinQdata dit op. Naar verwachting maken zij eind september hun prijzen bekend, en kunnen kwekers dit jaar nog starten met registeren.

Daarnaast werkt GlobalG.A.P. voor kwekers aan een tijdige oplossing voor de gevraagde milieucertificering. Het huidige GlobalG.A.P. certificaat is gericht op het aantonen van een ‘verantwoorde’ productie. Het is daardoor nu nog geen milieucertificaat. Maar dat veranderen doordat de milieu-eisen worden aangescherpt. Daarnaast komt GlobalG.A.P. met een apart milieuprogramma. Wanneer dat zo ver is, biedt GlobalG.A.P. samen met GreenlinQdata een complete oplossing voor digitale milieuregistratie en milieucertificering.

bron: FloraHolland, 25/08/2020

Lees hier het volledige bericht op de website van FloraHolland. Op deze website vindt u ook meer informatie over de verplichte mlieuregistratie van FloraHolland.